Gastenboek

Laat hier een reactie over gasterij De Kommensaal achter

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te verwijderen, of niet te publiceren.
Kees van den Brink schreef op 3 november 2017 om 18:28:
Veilig achter de dijk van de IJssel bij Lathum, ligt een eeuwenoude boerderij. Tien jaar geleden omgedoopt tot Gasterij ‘De Kommensaal’. Een woord dat zich thuis voelt in het vergeet woordenboek van Frits Spits. De waard en de waardin, om in de tijdgeest te blijven, hebben horeca bloed door hun aderen stromen. ‘Hoe maken wij het onze gasten naar de zin’, is de vraag die zij zich dagelijks stellen.
Wij mochten dat ervaren op een doordeweekse avond, toen we in een opwelling besloten om uit eten te gaan. Een idee dat meer mensen die avond hadden, zo bleek.
Bij binnenkomst werden we begroet door de gastvrouw, die ons meteen van onze jassen verloste. In het restaurant knapperde het haardvuur. Vanaf onze tafel konden we door de klapdeuren een glimp opvangen van het kloppend hart van dit etablissement.
Ik zou u nu een beschrijving kunnen geven van de gedekte tafels en het bijzondere meubilair, maar er moet nog iets als verrassing overblijven bij uw bezoek. Niet voor niets heet deze plaats ‘De Huiskamer van de Liemers’.
Wij kozen voor de ‘Proeverij’.Een smaakpalet aan voorgerechten, waaronder carpaccio, huisgerookte zalm met mierikswortel en vitello tonato. Gevolgd door Doesburgse mosterdsoep, doperwtensoep met Râs al Hânout en een sublieme minestrone. Het hoofdgerecht met verschillende vleessoorten, een stoofpotje en zalm, maakte de kwaliteit van de keuken helemaal waar. Net zoals het nagerecht.
En dat alles voor een vriendenprijs. Ik heb nog even op de website gekeken naar het Kerstarrangement. Als ik een advies mag geven; gauw reserveren, anders moet u thuis aan de slag.
RESERVEREN