Tapasavond

Onbeperkt tapas eten bij De Kommensaal

 

Geniet elke dinsdag-, woensdag- en donderdagavond voor € 26,50 onbeperkt van onze Tapas! Zoals je hieronder kunt zien, staat onze kaart bomvol heerlijke gerechtjes. De recepten zijn authentiek en soms letterlijk met het woordenboek in de hand door onze koks vertaald naar de lekkerste hapjes.

 

 

Het zal niet makkelijk worden om uit de ruim 65 gerechtjes een keuze te maken. Daar waar je bij onze Proeverij nog kennis maakte met alle gerechten van onze kaart, laten we de culinaire ontdekkingstocht nu aan jou zelf over! Maar wees gerust en hou je vooral niet in. Bij De Kommensaal kan je onbeperkt tapas eten voor een vaste prijs: € 26,50 per persoon. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat al je tafelgenoten met je meedoen.

 

À la carte tapas eten, hoe werkt dat?

 

We geven jou en je tafelgenoten alle tijd om de uitgebreide tapaskaart te bestuderen. Maar kiezen op een lege maag is lastig, dus we beginnen met ovenvers brood met knoflooksaus, chilimayonaise en tomatensalsa. Huisgemaakt uiteraard.
Vervolgens beginnen we met de eerste ronde. Tijdens elke ronde kan je twee tapasgerechtjes bestellen. Het ligt voor de hand dat je begint met twee voorgerechtjes, maar stap je liever direct over naar de hoofdgerechtjes dan kijken we daar ook niet van op. Tenslotte is het jóuw ontdekkingsreis! En hoeveel gangen jij wilt maken bepaal je dus ook zelf.
Tot half 10 kan je voor- en hoofdgerechtjes bestellen, hierna hebben onze koks namelijk hun handen vol aan de nagerechtjes. Die Spaanse ‘toetjes’ worden tot 22.30 uur geserveerd, daarna hangen de koks hun muleta in de wilgen.

 

O ja, één Nederlandse traditie houden wij nog wel in stand op de tapasavonden. Mis je onze befaamde verse boeren frieten, of misschien een frisse salade of de populaire rösti rondjes, dan kan je deze extra bijbestellen. We zitten tenslotte nog wel in Lathum 😉.

Eet smakelijk!

 Voorgerechtjes

  • Carpaccio ‘De Lekkerste’ met een truffeldressing
  • Frisse salade met huisgerookte zalm en limoendressing
  • Bruschetta met serranoham, tomatensalsa en aceto
  • Huisgemaakte kippeling met chili mayonaise
  • Ceasarsalade met kippendij, asjovisdressing en spekjes
  • Garnalencocktail met limoendressing
  • Bruschetta met huisgemaakte zalm en een uienchutney
  • Vitello Tonato met tonijnmayonaise, rucola en rode ui
  • Serranoham met meloen en aceto balsamico
  • Surf en turf; spiesje met serranoham en pittige gamba
  • Wrap met carpaccio, truffelmayonaise en rucola
  • Wrap van huisgerookte zalm met limoendressing en sla
  • Rouleau van kalfsvlees met truffelmayonaise en rucola
  • Soep van de dag
weekmenu salade caprese

Voorgerechtjes vegetarisch

 

  • Wrap met geitenkaas, rucola, walnoot en honing
  • Bruschetta met tomatensalsa en Parmenzaanse kaas
  • Cappucino van tomatensoep
  • Carpaccio van courgette met pesto, rucola en tomaat
  • Frisse salade geitenkaas met walnoot, honing en rode ui
  • Salade caprese; tomaat met mozzarella en pesto
weekmenu spareribs

Hoofdgerechtjes

  • Buikspek met uienchutney en sesam-soya venaigrette
  • Gebakken zalm met witte wijnrisotto
  • Biefstukpuntjes met ui, champignons en pepersaus
  • Varkenshaas met champignonsaus
  • Gebakken gamba’s met tagliatelle en chili roomsaus
  • Gefrituurde kibbeling met knoflooksaus
  • Gebakken schnitzel met champignonsaus
  • Kipsate met uitjes, kroepoek en atjar
  • Gewokte biefstukpuntjes met teriyakisaus
  • Sparerib met zoete lak
  • Chickenwings met huisgemaakte salsadip
  • Gebakken zalm met witte wijnsaus
  • Gegrilde biefstukpuntjes met brie
  • Kippendijspies met sesam-soya vinaigrette
  • Oosters buikspek met gewokte groenten
  • Gamba’s aglio e olio peperoncino
  • Mini hamburger met truffelmayonaise
  • Kip piri piri
  • Gefrituurde calamares met knoflooksaus
  • Verrassing van de chef
  • Tongfilet met kreeftensaus en risotto
  • Greenchell mosselen uit de oven
borreltijd

Hoofdgerechtjes vegetarisch

  • Luxe groentenquiche
  • Loempia van groenten met chilidip
  • Patatas bravas
  • Gebakken champignons in kruidenboter
  • Bruschetta met paddenstoelen, ui en brie
  • Gegrilde courgette met Parmezaanse kaas
  • Huisgemaakte mini vegaburger
  • Kaaskroketje met mosterddip
  • Ragout met champignons en brie
  • Paddenstoelenrisotto met truffel
Proeverij actie 2017 dessert

Nagerechtjes

  • Peer met advocaat
  • Dame blanche
  • Cheesecake
  • Lavacake
  • Creme brulee van karamel
  • Brownie met witte chocoladesaus
  • Hangop met rood fruit
  • Oma’s appeltaart met slagroom
  • Chocoladesoes met gezouten karamel en slagroom
  • Spaanse churros met kaneelsuiker
  • Vanille-ijs met warme kersen en slagroom
tapas 3

Kommensaal Tapas regels…

  • Wij serveren alleen Tapas op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond
  • Je mag zelf kiezen en samenstellen van de hele Tapaskaart
  • 2 Tapas per persoon per ronde
  • Extra per ronde bij te bestellen; verse boerenfriet, frisse salade en rösti rondjes
  • Voor- en hoofdgerechtjes zijn tot 21.30 uur te bestellen
  • Nagerechtjes zijn tot 22.30 uur te bestellen
  • Tapas eten is alleen mogelijk per tafel
  • Prijs is 26,50 p.p.
  • Verspilling van eten is zonde… Geniet maximaal en verspil zo min mogelijk!

Een tafel reserveren?

Spontaan bij ons aanschuiven is natuurlijk mogelijk. Wil je echter verzekerd zijn van een tafel dan raden we je aan er een van tevoren te reserveren.

RESERVEREN