Tapasavond

Onbeperkt tapas eten bij De Kommensaal

 

Geniet elke dinsdag, woensdag- en donderdagavond voor € 27,50 onbeperkt van onze Tapas !

Zoals je hieronder kunt zien, staat onze kaart bomvol heerlijke gerechtjes. De recepten zijn authentiek en soms letterlijk met het woordenboek in de hand door onze koks vertaald naar de lekkerste hapjes.

Tapas eten kan alleen op reservering, via de mail of telefonisch met daarbij graag de vermelding dat het om de Tapas gaat.

 

 

Het zal niet makkelijk worden om uit de ruim 60 gerechtjes een keuze te maken. Daar waar je bij onze Proeverij nog kennis maakte met alle gerechten van onze kaart, laten we de culinaire ontdekkingstocht nu aan jou zelf over! Maar wees gerust en hou je vooral niet in. Bij De Kommensaal kan je onbeperkt tapas eten voor een vaste prijs: € 27,50 per persoon. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat al je tafelgenoten met je meedoen.

 

À la carte tapas eten, hoe werkt dat?

 

We geven jou en je tafelgenoten alle tijd om de uitgebreide tapaskaart te bestuderen. Maar kiezen op een lege maag is lastig, dus we beginnen met ovenvers brood met knoflooksaus en chilimayonaise. Huisgemaakt uiteraard.
Vervolgens beginnen we met de eerste ronde. Tijdens elke ronde kan je twee tapasgerechtjes bestellen. Het ligt voor de hand dat je begint met twee voorgerechtjes, maar stap je liever direct over naar de hoofdgerechtjes dan kijken we daar ook niet van op. Tenslotte is het jóuw ontdekkingsreis! En hoeveel gangen jij wilt maken bepaal je dus ook zelf.
Tot half 10 kan je voor- en hoofdgerechtjes bestellen, hierna hebben onze koks namelijk hun handen vol aan de nagerechtjes. Die Spaanse ‘toetjes’ worden tot 22.30 uur geserveerd, daarna hangen de koks hun muleta in de wilgen.

 

O ja, één Nederlandse traditie houden wij nog wel in stand op de tapasavonden. Mis je onze befaamde verse boeren frieten, of misschien een frisse salade of de populaire patatas bravas, dan kan je deze extra bijbestellen. We zitten tenslotte nog wel in Lathum 😉.

Eet smakelijk!

 Voorgerechtjes

  • Carpaccio ‘De Lekkerste’ met een truffeldressing
  • Frisse salade met huisgerookte zalm en limoendressing
  • Bruschetta met serranoham, roomkaas en aceto
  • Huisgemaakte kippeling met chili mayonaise
  • Broodje ambachtelijke bitterbal met mosterdsaus
  • Garnalencocktail met limoendressing
  • Bruschetta met huisgerookte zalm en limoendressing
  • Vitello Tonato met tonijnmayonaise, rucola en rode ui
  • Serranoham met meloen en aceto balsamico
  • Surf en turf; spiesje met serranoham en pittige gamba
  • Wrap met carpaccio, truffelmayonaise en rucola
  • Wrap van huisgerookte zalm met roomkaas en sla
  • Broodje pulled chicken met teriyaki
  • Chef’s soep; romige Doesburgse mosterdsoep
weekmenu salade caprese

Voorgerechtjes vegetarisch

 

  • Wrap met geitenkaas, rucola, walnoot en honing
  • Wrap van bospaddenstoelen met roomkaas
  • Cappucino van tomatensoep
  • Carpaccio van chioggiabiet met pesto, rucola en tomaat
  • Frisse salade geitenkaas met walnoot, honing en rode ui
weekmenu spareribs

Hoofdgerechtjes

  • Boerenschnitzel met spekjes en boerengroenten
  • Gebakken zalm met witte wijnrisotto
  • Biefstukpuntjes met seizoensgroenten en pepersaus
  • Varkenshaas met champignonsaus
  • Broodje warm vlees met satesaus
  • Gefrituurde kibbeling met knoflooksaus
  • Gebakken schnitzel met champignonsaus
  • Kipsate met uitjes, kroepoek en atjar
  • Gewokte biefstukpuntjes met teriyakisaus
  • Sparerib met zoete lak
  • Gebakken zalm met pesto
  • Gegrilde biefstukpuntjes met brie
  • Kippendijspies met sesam-soya vinaigrette
  • Gamba’s aglio e olio peperoncino
  • Mini hamburger met truffelmayonaise
  • Kip piri piri
  • Gefrituurde calamares met knoflooksaus
  • Tongfilet met kreeftensaus en risotto
  • Gefrituurde mosselen met knoflooksaus
borreltijd

Hoofdgerechtjes vegetarisch

  • Broodje vega bitterbal
  • Loempia van groenten met chilidip
  • Gebakken champignons in kruidenboter
  • Bruschetta met paddenstoelen, ui en brie
  • Gefrituurde uienringen met knoflooksaus
  • Kaaskroketje met mosterddip
  • Paddenstoelenrisotto met truffel
Proeverij actie 2017 dessert

Nagerechtjes

  • Peer met advocaat
  • Dame blanche
  • Cheesecake met bodem van bastogne
  • Vanille-ijs met slagroom
  • Creme Catalana
  • Brownie met witte chocoladesaus
  • Hangop met rood fruit
  • Oma’s appeltaart met slagroom
  • Chocoladesoes met gezouten karamel en slagroom
  • Vanille-ijs met boerenjongens
  • Vanille-ijs met verse aardbeien
  • Aardbeienijs met chocoladesaus
  • Vanille-ijs met advocaat
tapas 3

Kommensaal Tapas regels…

  • Wij serveren alleen Tapas op dinsdag, woensdag- en donderdagavond
  • Je mag zelf kiezen en samenstellen van de hele Tapaskaart
  • 2 Tapas per persoon per ronde
  • Extra per ronde bij te bestellen; verse boerenfriet, frisse salade en patatas bravas
  • Voor- en hoofdgerechtjes zijn tot 21.30 uur te bestellen
  • Nagerechtjes zijn tot 22.30 uur te bestellen
  • Tapas eten is alleen mogelijk per tafel
  • Tapas eten is alleen mogelijk op reservering
  • Prijs is 27,50 p.p.
  • Verspilling van eten is zonde… Geniet maximaal en verspil zo min mogelijk!

Vergeet niet te reserveren…

Wil je deze zomer verzekerd zijn van een tafeltje op ons terras? Dan raden we je aan te reserveren 🙂

Binnen in ons restaurant is reserveren verplicht; telefonisch 0313 63 25 66 of via de button ‘reserveren’.

RESERVEREN